Bakos Attila

Bakos Attilaíró, filozófus,  a jóga tudomány és vedánta mestere, a védikus kultúra magyarországi megalapozója​, a Narada Védikus Akadémia, a Brahmana Misszió, a Mandala-Véda és a Danvantara Kiadók alapítója

A Védikus, Brahmanikus kultúra és a jóga-lélektan tanait 1988 óta oktatja Magyarországon. Elméleti és gyakorlati jóga tanulmányait 1982-ben kezdte B.A. Narajan Szvámí és B.R. Sridhara Szvámí útmutatása mellett. 1994-től 2010-ig közvetlen tanulmányokat folytat Bengáliában (Kalkutta, Navadvip) és Orisszában (Puri) B. S. Govinda Szvámí vezetésével.  Magyarországon a Zsigmond Király Egyetem Kommunikáció és médiatudomány szakán szerzett diplomát. 1988 óta folyamatosan publikál, saját verses és prózai művein kívül egyebek mellett magyarul megjelenteti a Vedánta-szútrát, Dr. Georg Feuerstein és Szvámí Ráma életművének jelentős részét, valamint Srí Aurobindo tanításait.  2014-ben jelent meg összegző műve Ég a szívben – A megvilágosodás filozófiája és pszichológiája címmel, mely tartalmazza az Upanisádok, a Vedánta és a Számkhja tanítását. 2016-ban megjelent Asztro pszichológia című műve, mely a Védikus Asztrológia legfontosabb jellemtani összefüggéseivel foglalkozik. 2017-ben feleségével és alkotótársával kiadják a Csakra pszichológia kötetüket, mely tartalmazza a teljes Jóga-csúdámani Upanisád magyarázatokkal ellátott fordítását. Még ugyan ebben az évben saját gondozásukban megjelentetik a Bhagavad-gítát és a Patanjali Jóga Szútrákat, a szükséges magyarázatokkal és kiegészítésekkel ellátva.

Műveit és előadás hanganyagait a Danvantara Kiadó gondozásában jelenteti meg.  

2007-ben Dr. Bakos Judit Eszterrel közösen megalapítják a Narada Védikus Akadémiát, a védikus kultúra és ősműveltség szabadegyetemét azzal a céllal, hogy a jóga elméleti és gyakorlati  tudománya a jógapszichológia, a védikus bölcselet mindennapjainkba illeszthető önismereti tanait továbbításák illetve bepillantást adjanak a védikus művészetek ezen belül is kiemelten a védikus zene, a mantrazene örök időn túli végtelen áramló világába előadásokon, képzéseken, és rendezvényeiken.

Attila és Judit 2001-től zenélnek együtt, s 2005-től új ideák mentén, a mantraSOUND meditációkban finomítját tovább művészetük fonalát.

Az utóbbi években zenei stúdió albumaink Kiadónk gondozásában:

  1. NIRVANA - A KIÚT BEFELÉ VEZET | Belehallgatok a kiadónál: KLIKK IDE!   
  2. OM MANTRA MEDITATIVE CHANT |  Belehallgatok a kiadónál: KLIKK IDE!
  3. MANTRA SADHANA | Belehallgatok a kiadónál: KLIKK IDE! 
  4. GAYATRi SOUND CONNECTiONS |Belehallgatok a kiadónál: KLIKK IDE!  
  5. IM SHANTI- Cosmic Peace |Belehallgatok a kiadónál: KLIKK IDE!  
  6. SOUNDS OF CREATION | Agni Hotra |Belehallgatok a kiadónál: KLIKK IDE!   
  7. ChakraSOUND meditations |Belehallgatok a kiadónál: KLIKK IDE! 
  8. MantraSOUND meditations 1. classic | Belehallgatok a kiadónál: KLIKK IDE!